Bare wetsuits en droogpakken nu bij Diving Force!

Gepubliceerd door admin op

Bare duikpakken

Ben je een fervent duiker? Dan ken je vast de duikpakken van Bare. Ben je een beginnend duiker? Maak dan vooral kennis met het merk Bare uit Canada. Al 50 jaar maakt Bare duikpakken voor de veeleisende duiker. Naast de bekende duikpakken, maakt Bare ook andere duikkleding, zoals Bare duikschoenen, handschoenen en accessoires, zoals seals of zakjes. Bare staat bekend om zijn hoge kwaliteit, de geweldige, naadloze, pasvorm van de duikpakken en de uitstekende materialen die ze gebruiken. Vijftig jaar ervaring doet de rest.

Bare droogpakken

Een droogpak (drysuit) of natpak (wetsuit) is de basis van je duikuitrusting. Het pak moet goed passen en lekker zitten. Daarnaast moet vooral een drysuit je ook inderdaad droog houden. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het pak en de seals, de afsluiters bij nek, voeten en polsen. Welk soort pak voor jou het meest geschikt is, hangt vooral af van de plek waar je wilt gaan duiken. Ga je naar een tropische bestemming? Dan zal een dunne wetsuit van 3 millimeter voldoende zijn. De 5 en 7 millimeter dikke pakken zijn meer voor Europese en Nederlandse omstandigheden.

Een wetsuit laat een laagje water toe tussen je huid en het pak, vandaar de naam wetsuit. Het pak moet goed aansluiten om je warm te kunnen houden, dus je moet altijd zorgen voor een goede pasvorm. Bare droogpakken houden je echt droog, ze zitten ruimer en je kunt er met kleding aan instappen. Bare droogpakken zijn veel warmer dan een natpak, maar ze hebben ook nadelen. Je beweegt in een drysuit minder makkelijk, een drysuit is veel duurder en er zijn vaak eerder reparaties nodig om het pak echt waterdicht te houden.

Innovatie in duikpakken

Bekende en recente series Bare duikpakken zijn de Evoke- en de Reactive-serie. Voor het vervaardigen van deze pakken wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie. De speciale waterstop achter de rits bijvoorbeeld, waardoor het pak zich heel gelijkmatig en langzaam vult wanneer je het water ingaat. Voor deze pakken wordt Omni Red materiaal gebruikt. Dat materiaal neemt lichaamswarmte op en geeft het weer terug bij het duiken. Dit pak houdt je langer warm en behaaglijk in je wetsuit. Onder de Bare droogpakken is de Aqua-Trek I Tech één van de meest innovatieve modellen. Het is financieel gezien een instapmodel, maar voorzien van allerlei snufjes en is licht in gewicht door het gebruik van een nieuw vierlaags nylonmateriaal.

Duikschoenen en andere duikaccessoires

Bare duikschoenen en duikhandschoenen zijn voorbeelden van de andere duikkleding die Bare maakt, maar ook de onderdelen die je voor je drysuit nodig hebt, zoals de seals om het water goed buiten te houden, kun je los kopen. Verder biedt Bare hangers om je duikpak mee uit te hangen, zakjes om aan je pak te bevestigen om bijvoorbeeld een mes mee te kunnen nemen bij het duiken of een rugzak waar je drysuit precies in past. Je kunt je hele duikoutfit dus samenstellen uit spullen van Bare. Dat betekent niet alleen dat je verzekerd bent van kwaliteit, maar ook dat alles op elkaar is afgestemd en bij elkaar past.

Categorieën: News